In dit artikel leggen we uit hoe je groepsabonnementen aanmaakt, wat je medewerkers of gezinsleden zien wanneer ze zich voor het eerst aanmelden en hoe ze hun account kunnen herstellen als ze hun wachtwoord kwijtraken.
Houd er rekening mee dat je al eigenaar moet zijn van het domein dat je wilt instellen als je accounts met een eigen domein wilt aanmaken.
- Extra accounts aanmaken voor medewerkers of gezinsleden
- Eerste aanmelding van een medewerker of gezinslid
- Een extra account herstellen
- Een extra account verwijderen
Extra accounts aanmaken voor medewerkers of gezinsleden
- Meld je aan bij je StartMail-account via https://mail.startmail.com/login.
- Ga naar Instellingen > Groepsabonnement.
Als je nog in de proefperiode zit, kun je nog geen extra account toevoegen. - Klik op E-mailaccount aanmaken +.
- Voer de weergavenaam in. Het groepslid dat het extra account gaat beheren, kan deze naam later zelf wijzigen. Voer het e-mailadres in en selecteer het domein als je over een eigen domein beschikt. Als je een eigen domein hebt ingesteld, kun je dit selecteren in het keuzemenu.
Opmerking: Het e-mailadres kan niet meer worden gewijzigd nadat je het account hebt aangemaakt. Kopieer het weergegeven wachtwoord, want dit wordt maar één keer getoond. Bewaar het samen met het e-mailadres dat je voor het extra account hebt gekozen.
Geef het wachtwoord door aan het groepslid. Bij de eerste aanmelding wordt het groepslid gevraagd het wachtwoord te wijzigen. In het besteloverzicht zie je een evenredig berekend bedrag op basis van de resterende looptijd van je huidige abonnementsperiode. De jaarprijs wordt in rekening gebracht wanneer je abonnement wordt verlengd. - Klik op Betalen en aanmaken.
- Voer je wachtwoord in om het extra account aan te maken. Klik op Betalen en aanmaken.
- Het kan tot 2 minuten duren voordat het account is aangemaakt.
- Zodra het account is aangemaakt, verschijnt het in de lijst met extra accounts.
Eerste aanmelding van een medewerker of gezinslid
- Ga naar https://mail.startmail.com/login en voer de inloggegevens in die je van de beheerder van je groepsabonnement hebt ontvangen.
- Nadat je je hebt aangemeld bij je account, raden we je aan je wachtwoord te wijzigen. Bij je eerste aanmelding verschijnt hiervoor een pop-upvenster. Klik op Overslaan als je je oorspronkelijke wachtwoord wilt behouden.
- Bepaal nu hoe je je account wilt herstellen als je je wachtwoord kwijtraakt. Het e-mailadres van je abonnementsbeheerder wordt bij het aanmaken van je account automatisch ingesteld als hersteladres. Als je ervoor kiest om een eigen e-mailadres in te voeren, moet je dit bevestigen. Pas nadat het adres in ons systeem is geverifieerd, kun je het gebruiken om je account te herstellen.
Een extra account herstellen
- Ga naar https://mail.startmail.com/login en klik op Wachtwoord vergeten?
- Klik op Hersteladres.
- Voer het e-mailadres in van het account dat je wilt herstellen, voltooi de hCaptcha en klik op Wachtwoord opnieuw instellen.
- Er verschijnt een bevestiging. We hebben je herstelsleutel volledig versleuteld opgeslagen. Om veiligheidsredenen zijn de sleutels van twee afzonderlijke StartMail-beheerders nodig om deze te ontsleutelen. Zodra we je herstelverzoek hebben ontvangen, kan het tot 6 uur duren voordat het wordt goedgekeurd en vrijgegeven. Je ontvangt vervolgens een e-mail van StartMail met een herstellink op je hersteladres.
- Daarnaast raden we je aan een herstelcode (has to be changed!) aan te maken. Bewaar deze code op een veilige plek en deel hem niet met anderen.
Een extra account verwijderen
Alleen de beheerder van het groepsabonnement kan een extra account verwijderen via de beheerdersomgeving. Het verwijderen van een account kan niet ongedaan worden gemaakt.
- Open als beheerder van het groepsabonnement je beheerdersaccount.
- Klik rechtsboven op Instellingen, selecteer vervolgens links Groepsabonnement en klik op Verwijderen naast het account dat je wilt verwijderen.
Weergave in het beheerdersaccount: - Voer om veiligheidsredenen het e-mailadres in van het account dat je wilt verwijderen en bevestig de verwijdering met je wachtwoord.
Klik vervolgens op Account verwijderen. - Wanneer je extra accounts verwijdert, wordt het resterende bedrag voor de ongebruikte abonnementsperiode als tegoed aan je account toegevoegd. Je kunt dit tegoed gebruiken om nieuwe extra accounts aan te maken of bij de volgende verlenging van je abonnement. Tegoeden worden niet terugbetaald.
Je kunt een extra account NIET vanuit het account zelf verwijderen.